H4 Lease
H4 Lease

Een auto voor even: de souplesse van shortlease

Een auto voor even: de souplesse van shortlease

‘Flexibiliteit is belangrijker dan je denkt’

Wat zoek je als bestuurder in een auto? Natuurlijk, veiligheid. Comfort. Betaalbaarheid. Een mooi design. Misschien nog handige technische snufjes, een bepaalde motorcapaciteit… de lijst met wensen voor een auto lijkt oneindig.

Maar wat zoekt een klant bij een leasemaatschappij? Natuurlijk: het moet professioneel zijn, veiligheid waarborgen en een goede prijs bieden. Maar er is één component waar veel klanten, misschien zelfs zonder dat ze het weten, naar op zoek zijn. Eigenlijk kan een goede leasepartner zich vooral in één ding onderscheiden: flexibiliteit. In hoeverre is het bedrijf welwillend in het inwilligen van wensen? Hoe stelt een organisatie zich op? Hoe serieus voelt de klant zich genomen?

Glimlach is goud
Het team van H4 Lease vormt daarin een klasse apart. De bevlogen medewerkers, van op de vloer tot in de directiestoel, willen maar één ding: de klant met een glimlach rond laten rijden. Daarom stelt de in Alblasserdam en Deventer (‘we zijn verhuisd, we groeiden uit ons jasje!’) gevestigde leasemaatschappij zich uiterst flexibel op. Meedenken is goud waard.

‘We laten de klant met een glimlach rondrijden!’

Kilometerlease
Daarom kwam H4 Lease als één van de eerste bedrijven met kilometerlease. Vooral in onzekere coronatijden is deze vorm van leasen bijzonder aantrekkelijk: klanten betalen per periode, naast een vast, laag bedrag, een variabel bedrag voor de gereden kilometers. Zo worden ze niet op hoge kosten gejaagd op momenten dat er net even wat minder werk is.

Shortlease
Maar naast kilometerlease is shortlease een gekende pijler in de organisatie. ‘We krijgen hiervoor veel aanvragen van klanten die bijvoorbeeld een kortere periode een auto zoeken. We merken dat zij onze heldere en eerlijke voorwaarden zeer kunnen waarderen’, zegt Bjorn de Groot. Hij is als mede-eigenaar van H4 Rental verantwoordelijk voor een gestroomlijnde operatie wanneer het gaat om shortlease.

‘Normaal kun je pas leasen als je een auto voor meerdere jaren vastlegt. Gemiddeld zit dat zo rond de 4 jaar’, rekent De Groot voor. ‘Dan kunnen we bijvoorbeeld de beste prijs bieden, en een auto helemaal naar wens inrichten. Maar voor veel bedrijven is het veel meer van belang dat zij een auto voor een kortere periode kunnen inzetten. Klanten willen niet meer gebonden zijn.’

30 dagen
Een auto shortleasen kan al vanaf 30 dagen. Daarna kun je hem per dag opzeggen, zonder vragen, zonder rompslomp, en vooral: zonder bijkomende kosten of boete voor contractbreuk. ‘Ook hier is die flexibiliteit belangrijker dan je denkt’, signaleert De Groot. Die blijkt een groot voordeel voor partijen als uitzendbureaus, die vooraf al weten wanneer en voor hoelang een medewerker ergens aan de slag gaat. Maar dat zijn nooit klussen die jarenlang duren, en een auto voor enkele jaren leasen is dan weer wat overdreven. ‘Dan kan het een drempel zijn om meerdere jaren auto-eigenaar te zijn, terwijl de opdracht voor de medewerker maar 2,5 maand duurt, bijvoorbeeld.’

‘Klanten willen niet meer gebonden zijn.’

De flexibiliteit van shortlease betekent enerzijds dat het tarief hoger ligt dan bij de andere diensten, zoals de kosten van reguliere lease of de eerder genoemde kilometerlease. Maar anderzijds is het onder de streep voor veel organisaties veel voordeliger dan wanneer hun medewerkers een langdurig, vast leasecontract nodig hebben. Shortlease is daarom in veel gevallen de winnaar.

Toch heeft H4 Lease iets gevonden om zelfs de hogere prijs te ondervangen. ‘Wanneer een leaseklant zó tevreden is over zijn auto die hij via ons shortleaset, en hij zou hem eigenlijk wel langer willen gebruiken, dan kijken we altijd naar de mogelijkheden in tarieven’, vertelt De Groot. Het is dan dus niet zo dat bij verlenging het ‘te veel betaalde bedrag’ dan maar als verloren moet worden beschouwd. Integendeel: H4 Lease zal altijd proberen, afhankelijk van de lengte van de verdere leaseduur, om het verschil te compenseren in een nieuwe offerte. Een ongeziene servicestap in de richting van de klant, maar het is een geste die H4 graag biedt.

Persoonlijke noot
Kortom: shortleasen is betaalbaar, veilig, flexibel en geeft het ultieme vrijheidsgevoel. En: kleinschaligheid en persoonlijk contact met de klant zijn hierdoor nog steeds de ‘brandstof’ van H4 Lease. Waar de grote maatschappijen makkelijk meer dan 100.000 auto’s rond hebben rijden, houdt H4 het in deze fase van het bedrijf bij een bescheiden 1200 wagens. En: er moet altijd tijd blijven voor een persoonlijke noot, een aangepast contract, betrokkenheid, en dus vooral: flexibiliteit. Tot op de dag van vandaag een (auto)sleutel tot succes.

Wilt u de flexibiliteit van H4 Lease zelf ervaren? Neem contact op met ons op!

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.