H4 Lease
H4 Lease

Winterbanden

 

De herfst heeft zijn intrede gedaan en wij krijgen inmiddels de eerste aanvragen voor de wissel naar de winterband. Maar wanneer moet de wissel nu echt plaatsvinden en wat is het verschil tussen een zomerband en een winterband. Wij zullen u hierbij wat informatie geven.
Waarom moet ik een winterband nemen?

Regelmatig krijgen wij de vraag waarom een winterband beter is dan een zomerband. Een winterband heeft een ander profiel en een andere rubbersamenstelling dan een zomerband. Hierdoor heb je als berijder meer grip op gladde en natte wegen. De kans op slipgevaar wordt daardoor geminimaliseerd. Mocht het toch gebeuren dat je plots moet remmen, dan heb je met winterbanden een kortere remweg bij een nat en koud wegdek. Door de betere grip en kortere remweg is de kans op ongevallen een stuk kleiner.

 

Wanneer moet ik wisselen?

De term winterband is eigenlijk niet helemaal juist. Een winterband presteert namelijk het beste bij een temperatuur van 7°C of lager. Bij deze temperaturen wordt het rubber van een zomerband hard en daardoor heb je minder grip dan met een winterband. Daarom is de temperatuur de beste graadmeter wanneer je moet wisselen.
Zodra de temperatuur boven de 7°C is het weer tijd om de te wisselen naar de zomerband. Door de andere rubbersamenstelling slijt een winterband veel harder bij warme weersomstandigheden. Ook is er de remweg langer dan een zomerband bij warme weersomstandigheden.

 

Waar kan ik wisselen?

De wissel van winterbanden naar zomerbanden kan plaatsvinden bij iedere dealer of bandenleverancier. Wij als leasemaatschappij hebben daar afspraken voor gemaakt zodat u snel kunt wisselen maar dat ook de opslag voor u als leaserijder wordt geregeld. Onze taak als leasemaatschappij is om u volledig te ontzorgen en dat doen wij ook met de winterbanden.

 

Wintersport

Gaat u met de auto naar uw wintersportadres? Dan is het van belang om de juiste winterbanden hebben. In Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië en de Scandinavische landen is het namelijk verplicht. De banden moeten een M+S aanduiding hebben. De M+S staat voor Mud + Snow. Op de winterband moet ook een symbool staan van een sneeuwvlok. En als laatste moet u goed controleren of er voldoende profiel op de band zit. De band moet een minimaal profieldikte hebben van 4 millimeter. Wij adviseren bovendien om tijdens de wintersport sneeuwkettingen mee te nemen. In een aantal wintersportgebieden is het verplicht om de kettingen om de banden te doen.

Mocht u toch nog meer vragen hebben, dan kunnen wij u altijd adviseren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *