H4 Lease
H4 Lease

Wijziging vrijstelling HSB

Op 1 januari 2014 is de vrijstelling op de motorrijtuigenbelasting (HSB) veranderd. Niet alleen voor nieuwe auto’s maar ook voor bestaande auto’s. De stimuleringsmaatregel voor auto’s met een lage CO2 was een succes, wagenparken in Nederland bestaan op dit moment uit een groot aantal zeer zuinige auto’s.

Op dit moment geldt er een vrijstelling van de HSB voor voertuigen met een uitstoot van minder dan 110 gram CO2 bij benzine- en 95 gram CO2 bij diesel voertuigen. De auto’s die in deze klasse vallen, betreffen de zeer energiezuinige auto’s.

De verandering per 1 januari heeft gevolgen voor het leasetarief van deze auto’s. De wijziging zal gebaseerd zijn op het type brandstof en het gewicht van het betreffende voertuig. Alleen de voertuigen met een uitstoot van minder dan 50 gram CO2 blijven in 2014 en 2015 nog vrijgesteld van HSB. U moet dan denken aan volledig elektrische voertuigen en de plug-in hybrides zoals de Opel Ampera en de Mitsubishi Outlander PHEV.

Wij adviseren u nu reeds te bepalen hoe u met deze verhoging omgaat. Zo zou u de kosten (gedeeltelijk) kunnen doorberekenen in de vorm van ‘een eigen bijdrage voor privé gebruik’ aan de bestuurder van de auto. E.e.a. hangt uiteraard af van uw autoregeling. De eigen bijdrage mag dan in mindering gebracht worden op het bedrag van de bijtelling. Daarnaast houdt de bestuurder uiteraard het voordeel van het lage bijtellingspercentage.

Wilt u weten of de nieuwe maatregel consequenties voor uw organisatie heeft? Neemt u dan gerust contact op met uw mobiliteitsadviseur op telefoonnummer 0570-200999 of per sales@h4.nl

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.