H4 Lease
H4 Lease

De Volvo XC40 is de auto van het jaar 2018.

Tijdens de autosalon van Genève wordt traditiegetrouw de auto van het jaar van 2018 bekend gemaakt. Net als vorig jaar is er opnieuw een SUV als winnaar uit de bus gekomen. Met een aanzienlijke meerderheid heeft de Volvo XC40 de titel gekregen van auto van het jaar 2018. Opnieuw is de keuze gevallen op een (compacte) SUV. Dit type auto blijkt nog steeds zeer populair en is ook voor u als leaserijder zeer interessant.

De Volvo XC40 won met een ruime meerderheid van onder meer de Seat Ibiza en de BMW 5 serie. Het onderscheidend vermogen van de Volvo XC40 zat zich voornamelijk aan de praktische kant van het interieur. De auto heeft slimme opbergvakken in de portieren en onder de stoelen. Er zijn ook andere slimme praktische oplossingen in de auto zoals een uitschuifbaar haakje waar je kleine (boodschappen)tassen aan kan ophangen en het afvalbakje kan makkelijk en snel worden geleegd.

Volvo staat bekend om zijn degelijkheid en veiligheid en ook dit ontbreekt niet in deze eerste compacte SUV van Volvo. De auto wordt uitgerust met Lane-Assist. Dit zorgt ervoor dat jij als bestuurder altijd binnen jouw rijbaan blijft. Ook heeft de auto standaard het City Safety Pack. Dit zorgt ervoor dat de auto ook de omgeving in de gaten houdt en indien het noodzakelijk is kan ingrijpen wanneer een persoon of een ander object te dicht bij de auto komt op het moment dat jij aan het stuur zit. Als het gevaar te groot wordt, zal de auto ook direct automatisch afremmen.


Waarom de Volvo XC40 leasen?

Wij merken dat het segment voor de (compacte) SUV steeds populairder wordt onder de leaserijders. De auto’s hebben veel ruimte en hebben door de wat hogere zit wat meer overzicht over de weg. Voor jou als leaserijder, die gemiddeld genomen wat kilometers rijdt, is dat altijd fijn. Zoals eerder aangehaald heeft de auto veel innovatie en praktische oplossingen. Zo is het ook mogelijk om jouw telefoon draadloos op te laden. Wanneer jij je leaseauto vaak als ‘kantoor’gebruikt tussen afspraken, is dit zeer handig.

Vanuit de H4 Groep vinden wij de Volvo XC40 juist innovatief omdat hij uitermate geschikt is als deelauto. De auto heeft een virtuele sleutel en derhalve kan de auto worden overgedragen aan collega’s zonder dat er fysiek een sleutel hoeft te worden overhandigd. Dit wordt mogelijk gemaakt dat door de app; Volvo on Call, die je kan installeren op de jouw mobiele telefoon.

Volvo heeft de strategie om voorop te lopen in de elektrificatie binnen de automotive wereld. Daarom komt er op termijn ook een hybride en een volledig elektrische Volvo XC40 op de markt komen. Het is alleen nog niet duidelijk wanneer wij beide modellen mogen verwachten.

De auto heeft een vanaf prijs van € 39,975,00. Als leaserijder betaal je hier 22% bijtelling over. Wanneer jij dus ook privé met de auto wil gaan rijden is jouw netto bijtelling ongeveer € 300,00 in de maand.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *