H4 Lease
H4 Lease

Vergeet de milieusticker niet als je naar Frankrijk gaat

Nog een paar weken voordat duizenden mensen weer op weg gaan naar hun vakantiebestemming. Een goede voorbereiding is het halve werk, wordt er altijd gezegd. Daarom is het ook belangrijk om te controleren of jij alle noodzakelijke documenten hebt voor jouw vakantiebestemming. Ook in Frankrijk zijn in bepaalde gebieden milieustickers nodig.  Hoe zit het met milieuzones in Frankrijk, waar heb je een milieusticker nodig? We leggen het je haarfijn uit.

Milieuzones
  • Alle Franse steden en departementen kunnen een milieuzone instellen, permanent of tijdelijk.
  • Een actieve milieuzone mag je alleen in met een geldige milieusticker. Dat geldt ook voor voertuigen met een buitenlands kenteken. De milieusticker is alleen online verkrijgbaar.
  • In Frankrijk bestaan drie soorten milieuzones:
  • Op dit moment is alleen in Parijs een milieusticker permanent verplicht, zie verderop.
  • Buiten Parijs kan elke stad of departement een tijdelijke milieuzone instellen als er ernstige luchtvervuiling wordt gemeten, zie verderop.
  • Advies: Ga je naar Frankrijk en komt je voertuig in aanmerking voor een milieusticker, bestel er dan een, voor de prijs van nog geen vijf euro hoef je het niet te laten. Je komt dan niet voor verrassingen te staan zoals een plotseling ingestelde tijdelijke milieuzone.

Lees verder op de site van de ANWB

Bron: ANWB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *