H4 Lease
H4 Lease

Veiligheid voor alles!

De bevolking groeit gestaagd in Nederland en daarmee wordt het ook steeds drukker op de Nederlandse wegen. De befaamde uitspraak; ‘Een ongeluk zit in een klein hoekje’, is ook zeker van toepassing op de Nederlandse wegen. Gelukkig speelt de auto-industrie hier op in en komen er steeds meer technische ontwikkelingen die ons als leaserijder kunnen helpen om ongelukken te voorkomen. Maar wat doen alle veiligheidssystemen nu in de auto voor jou als leaserijder? Wij zetten de belangrijkste ontwikkelingen/opties voor jou op een rij, zodat jij bij de keuze voor een nieuwe leaseauto daar ook rekening mee kan houden.

Adaptive Cruise

Cruise control zorgt voor gemak tijdens lange ritten. Het kan echter ook gevaarlijk zijn wanneer jij als bestuurder niet goed oplet op het andere verkeer. Met Adaptive Cruise hebt jij echter niet meer het risico dat jij te dicht op uw voorganger komt. Door sensors in de voorbumper detecteert de auto dat er een object voor de auto komt. De auto zal dan zijn snelheid minderen, zodat er altijd een gepaste afstand is tussen jou en het object. Voor de veiligheid is dit een zeer effectieve optie.

 

 


 

Lane Assist

De snelwegen in Nederland worden steeds breder en het is daarom belangrijk om in de juiste rijbaan te blijven. Lane Assist helpt jou hierbij. Lane Assist corrigeert de stuurrichting en zorgt ervoor dat de auto netjes binnen de markeringen van de rijbaan blijft.


Lane Departure Warning 

Ook dit veiligheidssysteem zorgt ervoor dat jouw leaseauto netjes in de juiste rijbaan blijft. Waar Lane Assist een correctie maakt in de rijrichting, zorgt Lane Departure Warning ervoor dat jij een waarschuwingssignaal krijgt, zodat jij als de correctie zelf kan maken.


Noodrem systeem

Het tijdig stoppen is essentieel om een ongeluk te voorkomen. Een Noodrem systeem helpt jou daarbij. Wanneer dit veiligheidssysteem is geactiveerd en jij tussen de 1 en 30 kilometer per uur, dan stop je automatisch doodmiddel van een noodstop. Wanneer u harder rijdt dan 30 kilometer per uur, dan krijg je een waarschuwing door een geluidstoon en zal er ook een kleine remstoot door de auto worden gedaan zodat jij kan ingrijpen. Let u bij een nieuwe leaseauto goed op de benaming van het veiligheidssysteem. Elk merk hanteert hiervoor een andere namen. Een kleine opsomming: Volkswagen noemt het Front-Assist, Mercedes noemt het Pre Safe Brake en bij Volvo heet deze optie, Volvo City Safety.


Head Up Display

Jouw ogen op de weg houden is heel belangrijk om ongelukken te voorkomen. Head Up Display helpt jou hierbij. Via de Head Up Display worden de belangrijkste rijgegevens zoals snelheid en navigatie op de voorruit geprojecteerd. Dit zorgt ervoor dat u nauwelijks wordt afgeleid en u zicht zo veel mogelijk naar voren kan houden.

 

 


Adaptieve verlichting

Goed zicht in het donker is zeer belangrijk. Niet alleen voor jouw medeweggebruikers maar ook voor jou als bestuurder. Door middel van adaptieve verlichting wordt ervoor gezorgd dat de verlichting meedraait met stuurrichting van de auto. Daardoor heb jij altijd optimaal zicht in het donker.


Night Vision

Onze ogen kunnen in het donker niet alle objecten  goed identificeren. Night Vision zorgt ervoor dat objecten en zaken wel worden opgemerkt zodat jij als bestuurder eerder kan reageren op mogelijk gevaar. Deze objecten en zaken worden door de toepassing van infrarood voor jou zichtbaar.


Vermoeidheidsherkenning

Goed uitgerust de weg op gaan zorgt ervoor dat jij alert bent en tijdig kan inspelen op gevaarlijke situaties. Vermoeidheidsherkenning signaleert wanneer jij minder alert bent en waardoor er een risico is dat u bepaalde situatie anders gaat inschatten. Deze herkenning wordt gedaan door monitoring van jouw ogen maar kan ook worden afgeleid van uw rijstijl. Wanneer dit veiligheidssysteem detecteert dat u niet meer alert bent zal er een waarschuwing worden afgegeven zodat u tijdig kan stoppen en jij geen gevaar meer bent voor jezelf en jouw mede weggebruikers.


Noodroepsysteem

Wanneer het toch gebeuerd dat je ongeval krijgt is het prettig als er tijdig hulp komt. Een noodroepsysteem signaleert dat er sprake is van een ongeval en stuurt dan een signaal uit naar een alarmcentrale. Hierdoor kan er snel en adequaat de noodzakelijke hulpverlening worden ingeschakeld.


Park Assist

Bij het inparkeren is het soms lastig manoeuvreren en onoverzichtelijke situaties kunnen zo ontstaan. Park assist zorgt ervoor dat auto zelf instuurt en ook rekening houdt met de omgeving. Jij hoeft als bestuurder alleen gas te geven en de te remmen en de auto zorgt ervoor dat de juist rijrichting wordt bepaald. Mocht er toch plotseling een object in de rijrichting van de auto komen, zal er de auto direct stoppen.

 

 

 


De techniek helpt ons bij de veiligheid in het verkeer. Als leaserijder is het echter wel belangrijk om niet alleen te vertrouwen op de veiligheidssystemen. Wat is voor jou als leaserijder nu een optie waar u een meerwaarde in ziet en zeker zal bestellen bij jouw nieuwe leaseauto?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *