H4 Lease
H4 Lease

Tesla Model 3: Simplicity is the key to brilliance

In 2006 had Elon Musk een masterplan met Tesla. Hij eindigde dit plan met de volgende zinnen;

“Build sports car
Use that money to build an affordable car
Use that money to build an even more affordable car
While doing above, also provide zero emission electric power generation options
Don’t tell anyone”

Destijds werd er met enige verwondering en verbazing gekeken naar dit ‘masterplan’ maar 11 jaar later kan er geen andere conclusie worden getrokken dan dat hij zijn masterplan aan het voltooien is. De eerste ‘affordable car’ is inmiddels van de productieband gekomen. Deze auto draagt de naam TESLA MODEL 3.

Deze naam was niet de eerste keus van Tesla maar omdat Ford al het recht had op de naam Model E, heeft Tesla de omgekeerde E gebruikt. Wat jij natuurlijk wil weten, voldoet de auto aan de verwachtingen die je hebt bij Tesla en wij kunnen niets anders dan volmondig JA zeggen. En wij vinden dat om de volgende redenen:

 

Actieradius

De Model 3 heeft een bereikbaar van 350 kilometer. Dit is ruim voldoende voor het merendeel van zakelijk rijdend Nederland. De enige concurrent op het gebied van actieradius is de Opel Ampera-E. De Opel Ampera-E heeft op basis van NEDC waarde een actieradius van 520 kilometer. Wanneer er wordt gekeken naar de reële actieradius onder normale omstandigheden en rijgedrag, dan is 350 tot 370 kilometer.

 

Vormgeving

Er valt niet te twisten over smaak maar de Model 3 is echt een genot voor het oog. Op 2 zwarte balken na een volledig glazen dak, strakke lijnen, een voorkant welke volledig aerodynamisch is en geen onnodige tierlantijntjes welke je afleiden van de schoonheid van de auto. De deurgrepen zijn ook vernieuwd.

 

Prijs

In Amerika heeft  Tesla Model 3 een prijs gekregen van $ 35.000,00. De prijs in Europa zal daar niet veel vanaf wijken. Hij is dus goedkoper dan zijn enige concurrent op het gebied van actieradius: de Opel Ampera-E.

 

Interieur

Alle informatie wordt in de Model 3 getoond op een 15 inch touchscreen. Geen gedoe meer met allerlei knopjes en schakelaars maar gewoon simpel één bedieningspaneel.  De Model 3 mag dan kleiner zijn dan de Model S maar is nog altijd ruim. Er is voldoende kofferbakruimte en de Model 3 heeft 5 zitplaatsen.

 

 

Veiligheid

De Tesla Model 3 scoort op alle veiligheidstesten 5 sterren. Je mag met recht zeggen dat je rijdt  in één van de veiligste auto’s ter wereld.

 

Tesla staat natuurlijk garant voor betrouwbaar, innovatie en duurzaamheid. Dus waar wacht je nog? Je kan de Tesla Model 3 bij ons reserveren!

 

 

 

 

 

Dit bericht is gepost in News. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *