H4 Lease
H4 Lease

Tesla Model 3: Kies je voor de Long Range of de Standaard versie?

Omdat wij behoorlijk onder de indruk zijn van de Tesla Model 3, hebben wij met veel belangstelling naar het launch event gekeken. In het bijzonder is ons opgevallen dat de Tesla Model 3 met een Long Range versie komt. Maar waarom zou je hiervoor kiezen? Om jouw keuze makkelijker te maken, hebben wij een aantal overwegingen op een rij gezet:

Prijs

De leaseprijs zal uiteindelijk worden gebaseerd op de investering die wij als leasemaatschappij moeten doen. De Europese prijzen zijn nog niet bekend maar wanneer wij kijken naar de Amerikaanse prijzen dan moeten wij voor de Standaard Model 3 $ 35.000,- betalen en voor de Longe Range versie $ 44.000,-. Alle genoemde prijzen zijn exclusief opties die je kan kiezen. Dus ben je op zoek naar de laagste leaseprijs dan zou de Standaard versie de beste optie zijn.

Actieradius

Het grootste struikelblok bij het gros van de full electric auto’s is de actieradius. Bij de Tesla Model 3 zal de range anxiety echter zo goed als verdwenen zijn. Wanneer wij kijken naar het Standaard model, dan heeft deze een werkelijke actieradius van 350 kilometer. De Longe Range kan zelfs 500 kilometer rijden op 1 volle batterij. Wij adviseren om goed te kijken naar je eigen persoonlijke situatie. Kan je makkelijk thuis laden? Heb jij op jouw werk de mogelijkheid om te laden? Maak je heel veel (zakelijke) kilometers op dagelijkse basis? Heb je een rustige of sportieve rijstijl? Gelet op de laaddichtheid in Nederland beschouwen wij de Long Range als een luxe en niet als een noodzakelijkheid maar ga voor jezelf na waar jij het prettigst bij voelt.

Levertijd

Tesla heeft tijdens haar launch event aangekondigd dat de Model 3 vanaf de zomer van 2018 beschikbaar zal zijn voor andere markten dan de Amerikaanse. De Longe Range is het eerste model dat in productie gaat. Dus wil je echt zeker zijn dat je vooraan in de rij staat bij eerste leveringen aan Nederland, dan is de Longe Range versie de juiste keuze.

Rijprestaties

Wanneer je puur kijkt naar rijprestaties dan is de Long Range de enige optie. De Longe Range heeft een topsnelheid van 225 kilometer per uur. De Standaard Tesla Model 3 heeft een maximum snelheid van 210 kilometer per uur. De Long Range versie gaat van 0 naar 100 in 5,1 seconde en de Standaard in haalt dit in 5,6 seconde. Er is door Tesla aangekondigd dat er een Ludicrous  mode komt maar of deze voor beide versie beschikbaar wordt gesteld, is nog niet bekend.

 

Hopelijk helpt dit bij jouw keuze om de Tesla Model 3 te kiezen die het best bij jou past. Wij zijn benieuwd wat jij zal kiezen. Je kan de Tesla Model 3 bij ons al reserveren!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *