H4 Lease
H4 Lease

Terugblik op Electric Tour 2015

Voor het eerst was op 4 december 2015 de Electric Tour georganiseerd. Partijen uit de politiek en het bedrijfsleven reden met zo’n twintig 100% elektrische voertuigen van Amsterdam, via Eindhoven naar Tilburg. Met de actie vragen zij gezamenlijk aandacht voor het klimaatprobleem. Aanleiding voor de duurzame actie is de klimaattop in Parijs.

In het Olympisch stadion in Amsterdam gaven Hennie Kuiper, voormalig Olympisch kampioen wielrennen, en Jasper Groen, raadslid van GroenLinks, om 09:30 uur het startschot voor de Electric Tour. Energiebedrijf Pure Energie en Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) kwamen hiermee letterlijk in beweging voor een schoon klimaat. Met meer dan 20 elektrische auto’s en motoren reden zij de 160 kilometer lange route naar Tilburg. Het statement dat zij maken: kiezen voor duurzaam is heel makkelijk.

Inspireren tot duurzame keuzes
Liesbeth van Tongeren, Tweede Kamerlid voor GroenLinks, en groene energieleverancier Pure Energie zijn de initiatiefnemers van de Tour. “We willen laten zien dat groene keuzes maken eenvoudig is. Kiezen voor een elektrische auto op écht groene stroom is één van de maatregelen die we kunnen nemen om samen grote stappen te maken”, aldus Alfons Wispels, duurzaam ondernemer en oprichter van Pure Energie. “We hebben gekozen voor het thema duurzame mobiliteit omdat dit voor bijna iedereen haalbaar is. Mits het in combinatie is met groene stroom. We hebben niets aan het verplaatsen van de uitlaat.”

Onthulling 200e Supercharger Tesla
De stoet maakte een tussenstop in Eindhoven, om de elektrische voertuigen op te laden en de onthulling bij te wonen van de 200e Supercharger van autofabrikant Tesla. De opening van de Supercharger werd gedaan door Liesbeth van Tongeren. Daarna was er een presentatie van de Dutch Solar Cycle, dat ’s wereld eerste S-Bike realiseert: een elektrische fiets die rijdt op zonnecellen. Het einde van de route was in Tilburg, waar de duurzame delegatie werd ontvangen door wethouder Mario Jacob (GroenLinks).

[foogallery id=”5173″]
Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.