H4 Lease
H4 Lease

Summer vibes, let’s go electric!

De temperatuurmeters hebben deze dagen al meer dan 20 graden aangegeven. Als mens hebben kunnen wij de vitamine D goed gebruiken die wij in de wintermaanden hebben gemist. Maar niet alleen de mens wordt blij van de zon. Elektrische auto’s, of eigenlijk de bestuurders van elektrische auto’s, worden ook ontzettend blij van de hogere temperaturen. De actieradius neemt behoorlijk toe. Maar hoe komt dat nu?


Batterijen en accu’s presteren altijd minder onder koude weersomstandigheden. Dit geldt niet alleen voor een accu of batterij van een elektrische auto. Ook de accu van jouw mobiele telefoon gaat veel korter mee met koud weer. Alleen al de lagere temperatuur zorgt ervoor dat accu 10% minder actieradius geeft.

Het overgrote deel van de elektrische auto’s heeft een Lithium-ion batterij. Tijdens koud weer wordt het chemisch proces in de batterij verstoord. De ionen hebben meer moeite om te bewegen tussen de positieve en negatieve elektroden. Hierdoor heeft de batterij veel meer moeite om het gevraagde voltage te leveren. Simpel gezegd komt er te weinig energie vrij waardoor de batterij denkt dat hij leger is, dan hij in werkelijkheid is. Er wordt door de batterij niet meer energie verloren maar er wordt gewoon geen gebruik gemaakt van de volledige capaciteit van de batterij.


In koude weersomstandigheden wordt er ook meer van de accucapaciteit gevraagd omdat je de auto wil opwarmen. Zo kan je de auto laten voor verwarmen. Wanneer je de auto op dat moment niet aan de lading hebt, zal er een accu niet volledig vol zijn wanneer je de auto start. Ook gebruik je de verwarming of stoelverwarming om het behaaglijk te houden in de auto. Bij het merendeel van de auto’s wordt er dan meer van de batterij gevraagd.


Wil jij de kans niet laten liggen om met dit mooie weer in een elektrische auto te rijden? Wij hebben meerdere elektrische auto’s op voorraad. Neem contact met ons met op en stap in een Tesla of een Volkswagen E-Golf en maak maximaal gebruik van de actieradius in deze auto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *