Sale & Lease Back

Sale & Lease Back

Snel kapitaal vrij maken voor je bedrijf met Sale & Lease Back bij H4

In het huidige financiële tijdperk is het als ondernemer niet eenvoudig om aan een gewenste financiering te komen. Voor ondernemers met een eigen auto (of meerdere auto’s) die behoefte hebben aan liquiditeit is Sale & Lease Back een interessante oplossing.

H4 biedt u de mogelijkheid om door middel van Sale & Lease Back uw wagenpark aan ons te verkopen en terug te leasen. Op deze manier kunt u binnen korte termijn over meer werkkapitaal beschikken. U hoeft niet te wachten tot uw wagenpark aan vervanging toe is, de overstap naar leasing kunt u op elk gewenst moment maken.

Het beheren van uw wagenpark kan vele verantwoordelijkheden met zich meebrengen, ook daarom is Sale & Lease Back een slimme keuze voor ondernemers. Tijd is immers geld. Door het uit handen geven van alle zaken rondom uw auto(‘s) bespaart u veel tijd die u kunt besteden aan uw corebusiness. Dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait.

Daarnaast kunnen onzekere economische tijden ook een reden zijn dat u besluit om voor Sale & Lease Back te kiezen. De auto’s blijven beschikbaar binnen de onderneming terwijl de risico’s verlegd worden naar onze leasemaatschappij.

Met Sale & Lease Back verkoopt u uw auto(‘s) aan H4 en leaset u deze auto(’s) weer terug. De auto(‘s) hoeft u niet meer op de balans te activeren, waardoor de solvabiliteit verbetert en uw liquiditeit toeneemt. Sale & Lease Back resulteert tot het verleggen van risico’s en een eenvoudige budgettering.

Waarom kiezen voor Sale & Lease Back?

Wist u dat het verkopen van uw wagenpark en het daarna zelf terug leasen van uw auto’s vele voordelen voor u heeft?

 • De verkoop verbetert de solvabiliteit en zorgt voor meer liquiditeit
 • U behoudt uw eigen auto(‘s)
 • Het operationele risico voor uw auto / wagenpark vervalt
 • Leasekosten zijn een vast bedrag per maand wat betekent dat u goed kunt budgetteren
 • Geen omkijken naar wagenparkbeheer en u behoudt de focus op uw corebusiness
 • Geen administratieve lasten
 • Constructie mogelijk voor één auto of een compleet wagenpark
 • Op elk gewenst moment overstappen naar leasing

Alle comfort van Full Operational Lease

Sale & Lease Back bieden wij aan op basis van Full Operational Lease. U profiteert van verschillende bijkomende voordelen zonder extra lasten. De vaste maandelijkse bedragen voorkomen dat u tussentijds voor verassingen komt te staan. Reparaties, onderhoud en banden, afschrijving, verzekering, rente en houderschapsbelasting zijn stuk voor stuk inbegrepen in het vaste maandelijkse bedrag. Daarnaast is het mogelijk om brandstof aan uw contact toe te voegen en ontvangt u slechts van één leverancier facturen. Wij laten de auto(‘s) WA+Casco verzekeren, waarmee u alle financiële risico’s heeft afgedekt.

Hoe werkt Sale & Lease Back?

Uiteraard wilt u de best mogelijke prijs voor uw auto of wagenpark betaald krijgen. U bepaalt tot op zekere mate zelf de hoogte van de verkoopprijs. Deze vraagprijs wordt door ons bekeken op een aantal punten. Hierbij wordt gekeken naar:

 • Merk en type
 • Kilometerstand
 • De boekwaarde volgens uw boekhouding
 • Nieuwprijs
 • Dag-, handels- en particuliere waarde

Vervolgens stellen wij een heldere offerte op die u inzicht geeft in de maandelijkse leasetarieven per auto.
U sluit een leasecontract af voor de auto(‘s) waarin u nu rijdt waardoor u liquide middelen genereert in uw onderneming. Dit betekent dat u groei kunt realiseren voor de onderneming, terwijl u niet inschikt in het wagenpark.

Het proces bestaat dus uit 3 stappen:

 • U verkoopt ons uw auto(‘s)
 • U leaset uw eigen auto op hetzelfde moment terug en blijft er dus gewoon in rijden
 • U kunt het vrijgekomen geld in andere dingen investeren

Kostenbesparing

Bij H4 bieden wij de bestuurders van de auto’s een Driver Behaviour Competitie. De voertuigen van de deelnemende bestuurders worden voorzien van een unit. Naast de rit, wordt hiermee ook het rijgedrag van de bestuurder geregistreerd. Op deze manier wordt er bijgestuurd op het gebied van rijgedrag en –prestaties. Zo is het mogelijk voor collega’s om elkaar op een positieve manier te beïnvloeden en te inspireren tot verantwoord rijgedrag. Hierdoor wordt een directe kostenbesparing gerealiseerd op het gebied van bijvoorbeeld brandstofverbruik.

Direct starten

Wilt u weten wat Sale & Lease Back voor u kan betekenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan, of neem contact met ons op voor meer informatie.

Andere leaseproducten naast Sale & Lease Back

H4 Lease is uw partner in slimme mobiliteitsoplossingen. Sluit Sale en Lease Back niet helemaal aan op uw bedrijfsdoelstellingen? Neem dan een kijkje bij onze andere diensten, zoals Kilometerlease of Operational Lease. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van maatwerk. Wij kijken dan ook altijd kritisch naar wat onze klanten écht nodig hebben.