H4 Lease
H4 Lease

Rijtest Peugeot 3008

Rijtest: De Peugeot 3008

In onze vorige review hebben wij de ‘grote broer’ van de Peugeot 3008 besproken. Over deze Peugeot 5008 waren wij positief verrast. Wij zijn benieuwd of de 3008 ons ook op deze manier kan verrassen.

Uiterlijk

Ook de 3008 wordt de markt ingezet als een SUV. Peugeot heeft aangegeven dat de auto het symbool moeten worden voor de toekomstvisie die zij hebben. De vormgeving van de 3008 spreekt ons meer aan dan die van de de 5008. De auto is iets compacter ten opzichte van de 5008. In vergelijking met de oude 3008 is de wielbasis wel iets verlengd. De auto ziet er stoer en eigentijds uit. Er zit een mooie verticale grill op de auto, wat de auto echt een smoel geeft. Wel kunnen wij het ons voorstellen dat het ontwerp wat druk kan overkomen. Echter als het geheel vinden wij het wel kloppen.

Interieur

De grootste blikvanger van de auto is de i-Cockpit. Het geeft  je direct het gevoel dat je in een luxe auto stapt. Alle meters zijn duidelijk zichtbaar je hebt als bestuurder direct de informatie die jij wenst. Je kan hierbij kiezen uit 5 verschillende thema’s. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat de navigatie wordt getoond of dat je puur de autogegevens ziet, zoals verbruik etc. Ook het kenmerkende kleine stuurtje is in de 3008 geplaatst. Het stuur ligt prettig in de hand en omdat het niet volledig rond is, is de i-Cockpit zeer goed zichtbaar.

 

 

In het middenconsole zit het touchscreen waarmee je verschillende mogelijkheden hebt. Zo kan je de instellingen van de auto bepalen, maar ook de radio,  navigatie en climate control bedienen. Onder het touchscreen zitten ook nog knoppen om de functies te selecteren. Juist de combinatie met de i-Cockpit heeft een meerwaarde. De bijrijder kan lekker spelen met het touchscreen en daarmee het klimaat regelen zonder dat jij als bestuurder wordt gehinderd bij het raadplegen van de navigatie.

De capaciteit van de laadruimte van de Peugeot 3008 is zeer goed. De achterbank is in twee delen neer te klappen waardoor er nog meer ruimte ontstaat. Peugeot geeft aan dat laadruimte 520 liter is en kan worden uitgebreid tot maar liefst 1580 liter.

[b4uh5]Rijgedrag[b4uh5]

De zitplaats voor de bestuurder biedt veel comfort. De auto is niet uitgesproken vlot, maar heeft een prettige wegligging. Wel merken wij dat ophanging langere oneffenheden in het wegdek niet heel makkelijk opvangt. Gelukkig heb je daar met het goede wegennet in Nederland niet bijzonder veel last van.

 

[b4uh5]Conclusie[b4uh5]

 

De Peugeot 3008 heeft een positieve stap voorwaarts gemaakt ten opzichte van zijn voorganger. De auto is een combinatie geworden tussen een sportieve  en comfortabele SUV. Een combinatie die veel mensen wel zal aanspreken. Heeft u interesse in deze auto, neem dan contact met ons op. DAAG ONS UIT, wij zijn niet voor niets de meest flexibele leasemaatschappij van Nederland!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *