H4 Lease
H4 Lease

Promotiefilm H4 elektrische rolstoelbus

Afgelopen week zijn er opnames gemaakt van de H4 elektrische rolstoelbus in combinatie met de voorziening Dag!endoen! Met dank aan Carinova kon er gefilmd worden in Woonzorgcentrum de Graaf Florishof, waar een drietal bewoners kennis hebben gemaakt met zowel de bus als het unieke concept van Dag!enDoen!. Zodra de film klaar is zetten wij deze online!

Dag!enDoen!

Met een dubbele vergrijzing in het verschiet, bezuinigingen in de zorg met als gevolg minder zorgpersoneel en meer ouderen die langer thuis blijven wonen heeft onze maatschappij er een nieuwe uitdaging bij. Hoe houden we deze, kwetsbare, groep mensen betrokken en actief? Daar hebben de initiatiefnemers van het concept Dag!enDoen! over nagedacht! Zij hebben een app ontwikkeld waarmee mensen dagelijks een actueel aanbod van activiteiten in hun gemeente kunnen vinden. Met ‘een druk op de knop’ kan men zowel deelname aan activiteiten als vervoer op dezelfde dag regelen.

Sociaal en duurzaam vervoer van H4

De H4 Groep komt als eerste in Nederland met een 100% elektrische rolstoelbus waar maar liefst vier rolstoelen in passen en die geschikt is voor B-rijbewijs. De nieuwe bus is volledig aangepast en ingericht om mensen in een rolstoel snel en veilig naar hun bestemming te brengen. De bussen zijn ingericht met een elektrische rolstoellift en bieden ruimte aan 4 rollers en de chauffeur. Of aan 7 reguliere zitplaatsen en de chauffeur (totaal 8). Zonder rolstoellift kunnen zelfs 9 personen in de auto plaatsnemen! Geen enkel ander 100% elektrisch voertuig kan zoveel mensen meenemen met een B-rijbewijs. Vervoer voor het Dag!enDoen! concept wordt verzorgd door H4.

Geen bus rijbewijs nodig

Met name in sectoren waar veel met vrijwilligers gewerkt wordt en waar veelvuldig rolstoelbussen worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld de zorgsector, biedt deze rolstoelbus uitkomst! Niet alle vrijwilligers beschikken tenslotte over een bus rijbewijs.

Over H4

De H4 Groep is specialist in mobiliteit en biedt alle mogelijkheden om een duurzame mobiliteitsketen op te zetten. Zo ontwikkelt H4 slimme oplossingen in mobiliteit: vraag gestuurd, tegen lagere kosten én maatschappelijk verantwoord. H4 is bovendien pionier en kartrekker rondom de transitie in mobiliteit: van hebben naar delen. Het efficiënt en duurzaam inzetten van vervoer staat hierbij centraal. De H4 Groep bestaat uit: H4 Lease, MyTripper en NL2Go.

Meer weten over de elektrische rolstoelbus? Neem contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *