H4 Lease
H4 Lease

Porsche Mission E: De Taycan

 

De volgers van elektrisch rijden zien geregeld al berichten voorbij komen van de Porsche Mission E.  De Mission E is de naam die was gegeven aan het concept model van eerste volledig elektrische auto. De afgelopen 2 jaar is meerdere malen informatie gedeeld over de Porsche Mission E en dat was veelbelovend. Afgelopen week heeft Porsche onthult dat dit concept model volgend jaar in productie gaat en wat de naam zal zijn van het productiemodel.

 

Porsche Taycan

De officiële productienaam van de Porsche Mission E wordt de Porsche Taycan. Dit wordt de eerste volledig elektrische auto in het range van modellen. De naam Taycan heeft ook een betekenis die bij Porsche hoort. De naam verwijst naar het logo van Porsche. De vertaling is ‘levendig jong paard’. Wij hebben getracht om te achterhalen uit welke taal dit komt maar daar moeten wij tot op heden nog het antwoord op schuldig blijven. Maar het nieuwe paradepaardje van Porsche wekt wel heel veel nieuwsgierigheid en opwinding op. Porsche heeft namelijk ook informatie gegeven over de mogelijke specificaties.

Actieradius Taycan

Porsche laat nog in het ongewis wat voor accupakket er in de Taycan komt. Wel geeft Porsche aan dat de actieradius meer dan 500 kilometer zal zijn. Dit is wel gebaseerd op de oude meetnorm van NEDC. De verwachting is dat het op basis van de WLTP methode net iets onder de 500 kilometer zal zijn.  Dus wanneer jij stapt in jouw Taycan dan is de reële gemiddelde actieradius zo rond de 400 kilometer. Prachtige cijfers voor de eerste elektrische auto van Porsche.

Rijprestaties Porsche Taycan

De Taycan zal 2 synchroon elektromotoren hebben die meer dan 600 ‘Taycannen’ (PK) vermogen hebben. De auto sprint tot 100 kilometer in minder dan 3,5 seconde. Wanneer je door accelereert naar de 200 kilometer doe jij daar minder 12 seconden over. Jij zou denken dat de ‘sportieve rijstijl bij dit soort prestaties impact heeft op de actieradius. Maar volgens Porsche heeft het daar geen invloed dus. Dit klinkt als muziek in de oren voor de liefhebber, die graag van doorrijden houdt, maar dit natuurlijk wel doet binnen de bestaande regelgeving van de Nederlandse of buitenlandse wegen.

Laadsnelheid

De Taycan heeft een goede actieradius maar als de accu leeg is, belooft Porsche dat de Taycan binnen 4 minuten 100 kilometer kan toevoegen aan de actieradius. Meer informatie wordt hierover niet gegeven. Het is nog niet bekend wat andere laadsnelheden zullen zijn van de Taycan. Het is voor ons belangrijk om te weten op hoeveel fases de Porsche Taycan kan laden en wat de laadsnelheden zullen zijn bij (publieke) laadpalen en thuis.

[b4uh5]Investeringen Porsche[b4uh5]

Porsche geeft in haar persbericht aan dat ze extra gaan investering in de ontwikkeling voor de verdere elektrificatie van de ( toekomstige) modellen. Er is een verdubbeling aangekondigd op van het oorspronkelijke budget. Er wordt niet alleen ingezet op volledig elektrisch maar ook de hybride modellen voor bestaande modellen. Tevens is er budget vrijgemaakt om voor nog meer productielocaties, ontwikkeling van nieuwe technologieën, laadinfrastructuur en slimme mobiliteit.

Met gezonde nieuwsgierigheid houden wij Porsche de komende tijd in de gaten maar voor de liefhebber hier alvast een voorproefje van de Taycan.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *