Op vakantie met uw leaseauto

Gaat u op vakantie? Dan is het fijn om goed voorbereid op reis te gaan.

Buitenlandverklaring

Wanneer u met uw leaseauto naar landen in Oost-Europa of Noord-Afrika gaat, heeft u een buitenlandverklaring nodig. Hiermee kunt u aantonen dat u toestemming van H4 heeft om in het buitenland met het voertuig te rijden. U kunt deze verklaring aanvragen door een mail te sturen naar info@h4.nl. Vermeld hierbij uw naam, het kenteken, de bestemming en de periode dat u in het buitenland verblijft.

Dekking voor vervangend vervoer | aanvullende reisverzekering

Verder is het belangrijk om na te gaan of vervangend vervoer buitenland en/of repatriëring is opgenomen in het leasecontract. Meer informatie hierover kunt u opvragen bij uw wagenparkbeheerder. Bij pech en/of schade in het buitenland kan het gebeuren dat u een vervangende auto nodig heeft, bijvoorbeeld wanneer uw voertuig niet binnen 48 uur kan worden gerepareerd. Houd er hierbij wel rekening mee dat de kosten hiervan in de meeste gevallen aan u(w werkgever) zullen worden doorberekend.

Tip: sluit een eigen (doorlopende) reisverzekering af inclusief “Automobilistenhulp”. Dan zijn de kosten van het terughalen van de auto naar Nederland en de kosten van de vervangende auto verzekerd.