H4 Lease
H4 Lease

Mission accomplished

E-race 2015, 3000 km in 48 uur

Begin oktober ontstond bij Arjan de Putter het idee om het negatieve imago van de elektrische auto te ontkrachten, door middel van een E-race door Europa. Na een race van 48 uur en 3000 elektrische kilometers kunnen wij zeggen dat Arjan de Putter en Martijn van den Huijsen  de doelstelling hebben gehaald.

“De Tesla Model S is griezelig snel. Toch ga je er rustiger van rijden. Op het momenten dat het nodig is (en dat hadden we onderweg) is het fijn dat je vliegensvlug kunt inhalen.”

Denkt men aan het elektrische rijden, dan denkt men al snel aan de belemmeringen daarvan, zoals een kleine actieradius of het eeuwige opladen van de accu’s. Maar niets is minder waar. “Je voert zelf de regie, je zult dus van tevoren wel even goed moeten plannen waar je precies gaat stoppen. Maar de Europese infrastructuur leent zich hier prima voor. Zelfs bij de Tesla Super Chargers is het mogelijk om binnen een half uurtje bijna 300 kilometer te ‘tanken’.” En deze feiten spreken voor zich, 2 uur rijden en een klein half uurtje pauze is goed te doen. Dat half uurtje wachten leent zich uitermate goed voor netwerken met andere elektrische rijders.

De twee Deventernaren reden langs diverse autofabrikanten, waaronder Porsche, Tesla, Volkswagen en Renault met de vraag of zij hetzelfde resultaat kunnen boeken met hun eigen auto’s. Het resultaat is uiteindelijk 3027 kilometer geworden in minder dan 48 uur.

Arjan besluit:

“Wij gaan evalueren. Eén ding is zeker: er komt een aansprekend vervolg op deze E-race!”

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.