H4 Lease
H4 Lease

Kunstmatige intelligentie in je auto. Wil jij dat?

Wij beginnen net gewend te raken aan het elektrisch rijden maar de ontwikkeling gaat voor sommige autofabrikanten nog niet snel genoeg. Sommige auto’s hebben inmiddels al de mogelijkheid om autonoom te rijden maar deze functie is nog altijd verboden in Nederland. En Toyota denkt zelfs al veel verder. Zij willen vanaf 2020 al gaan testen met slimme auto’s die niet alleen autonoom kunnen rijden maar ook kunstmatige intelligentie gaan inzetten om de gebruiker nog een betere ‘rijervaring’ te geven.
Je auto als een vriend

Toyota wil een auto op de markt gaan zetten die in staat is om te communiceren met de bestuurder. Dit besturingssysteem draagt de naam YUI. De auto is in staat om jouw gevoel, rijgedrag en gewoontes te analyseren en te onthouden zodat de auto exact weet wat jij prettig vindt. Door biometrische sensoren in de auto kan YUI bijvoorbeeld zien dat je afgeleid bent. Dit kan invloed hebben op je rijgedrag. Mocht YUI het nodig vinden, dan kan hij de besturing van de auto overnemen en je veilig naar je eindlocatie brengen. Ook onthoudt hij jouw persoonlijke voorkeuren en kan YUI je informatie geven over onderwerpen die jou aanspreken.

YUI begint vanuit het midden van het dashboard en de lijnen lopen door het hele voertuig heen en YUI communiceert via deze lijnen doormiddel van licht en geluid. Ook de buitenkant van de auto communiceert met de omgeving. Wanneer je links af wil slaan dan knippert niet het licht maar verschijnt er ´Turning Left´ op de achterklep van de auto.

 

Mooie technische snufjes en een indrukwekkende ontwikkeling. De vraag is wel: zit jij te wachten op de een auto die precies weet hoe jij je voelt en wat je gedragspatronen en andere behoeftes zijn. Wat vind jij?

https://youtu.be/8IyPVK31j2o

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *