De meest flexibele leasemaatschappij van Nederland

Afrekenen op basis van daadwerkelijk gereden kilometers

H4 Lease biedt een unieke oplossing als eerste in Nederland: betalen per kilometer, ‘kilometerlease’. Hierbij betaalt u maandelijks een vast deel vooraf en een variabel deel achteraf. In het vaste deel zijn kosten opgenomen zoals houderschapsbelasting, verzekering en een deel van het onderhoud en de afschrijving. Het variabele deel wordt iedere maand bepaald aan de hand van de daadwerkelijk gereden kilometers van de voorgaande maand. Deze kilometers worden automatisch gegenereerd, hiervoor hoeft u zelf geen kilometerregistratie bij te houden. U betaalt dus voor het daadwerkelijke verbruik van de auto. Rijdt u een maand minder kilometers? Dan betaalt u ook minder. Uw mobiliteitskosten gaan zo gelijk op met uw omzet. Ook wordt u niet meer geconfronteerd met vervelende nacalculaties, die meestal na het afsluiten van het boekjaar op de deurmat vallen.

Een praktijkvoorbeeld

Voor een voorbeeld uit de dagelijkse praktijk gaan we uit van de volgende auto:

Auto: BMW 3-serie Corporate executive edition
Looptijd:  48 maanden
Jaarkilometrage:  30.000 kilometers

Het vaste maandtarief voor deze BMW 3-serie Corporate executive edition bedraagt € 314,- (dit vaste tarief bestaat uit houderschapsbelasting, verzekering en een deel van onderhoud en afschrijving). Daarnaast brengen wij iedere maand achteraf het tarief per gereden kilometer van € 0,1256 in rekening (het variabele tarief is gebaseerd op het jaarkilometrage en de looptijd, met behulp van GPS wordt het gereden aantal kilometers bepaald).

De kosten per maand

Stel: Januari is voor u een redelijk gemiddelde maand, u rijdt u 2.300 kilometers. U betaalt dan € 314,- aan vaste kosten en € 288,88 voor de afgelegde kilometers (2.300 x € 0.1256). In totaal wordt € 602,88  in rekening gebracht.

In de maand februari heeft u veel afspraken en legt daardoor meer kilometers af dan normaal: er zal € 314,- plus € 370,52 (2.950 x €0,1256) worden gefactureerd. Een totaalbedrag van € 684,52.

De maand maart stond in het teken van een welverdiende vakantie waardoor de auto veel heeft stil gestaan. Voor die maand betaalt u € 314,- en € 94,20 (750 x € 0,1256). De totale kosten voor de maand maart bedragen € 408,20.

Iedere maand gaan de autokosten dus gelijk op met de afgelegde kilometers. H4 maakt zo een einde aan onzekerheid over eindafrekeningen.

Automatisch een betrouwbare kilometerafrekening met GPS

Om het aantal gereden kilometers iedere maand te kunnen bepalen, maken wij gebruik van een GPS-unit. Dit maakt het mogelijk om op ieder gewenst moment het exacte aantal gereden kilometers uit te lezen. Hier hoeft u zelf niets voor te doen.