Afrekenen op basis van daadwerkelijk gereden kilometers

Deze vorm van leasen wordt ook wel kilometerlease genoemd. Hierbij betaalt u maandelijks een vast deel vooraf en een variabel deel achteraf. In het vaste deel zijn kosten opgenomen zoals houderschapsbelasting, verzekering en een deel van het onderhoud en de afschrijving. Elke maand wordt het variabele deel bepaald door de werkelijk gereden kilometers in de voorafgaande maand. Deze kilometers worden automatisch gegenereerd. Hiervoor hoeft u zelf geen kilometerregistratie bij te houden. U betaalt dus voor het daadwerkelijke verbruik van de auto. Rijdt u een maand minder kilometers? Dan betaalt u ook minder. Uw mobiliteitskosten gaan zo gelijk op met uw omzet. Ook wordt u niet meer geconfronteerd met onverwachte nacalculaties die meestal na het afsluiten van het boekjaar op de deurmat vallen.

Voor welk type klant kilometerlease?

Kilometerlease biedt een stuk meer flexibiliteit dan Operational Lease. Ideaal wanneer uw business afhankelijk is van factoren waar u niet direct invloed op heeft. In een periode dat de business wat minder draait, zullen de leasekosten lager liggen doordat het wagenpark minder intensief gebruikt wordt. Kilometerlease biedt volledige transparantie door het maandelijkse overzicht van de daadwerkelijk gereden kilometers. Zo heeft u geen verrassingen achteraf en kunnen wij als mobiliteitsplanner op tijd schakelen indien nodig. Kilometerlease is in principe geschikt voor iedere onderneming, omdat de leasekosten precies mee bewegen met het gebruik van het wagenpark. H4 Lease als leasemaatschappij ziet vooral de meerwaarde voor de uitzendbranche en detacheringbranche, de (thuis)zorg branche, de bouwsector en alle ondernemingen die te maken hebben met tijdelijke werknemers. Zie hieronder een praktijkvoorbeeld en lees de ervaringen van onze klanten met kilometerlease op de home pagina!

Praktijk voorbeeld kilometerlease

Voor een voorbeeld uit de dagelijkse praktijk gaan we uit van de volgende auto:

Auto: BMW 1-Serie Corporate Executive
Looptijd:  60 maanden
Jaarkilometrage:  30.000 kilometers

Het leasetarief bestaat dus uit een vast- en een variabel component. Het vaste maandtarief voor deze BMW 1-Serie bedraagt € 294,50 (dit vaste tarief bestaat uit houderschapsbelasting, verzekering en een deel van onderhoud en afschrijving). Daarnaast brengen wij iedere maand achteraf het tarief per gereden kilometer van € 0,1178 in rekening (het variabele tarief is gebaseerd op het jaarkilometrage en de looptijd, met behulp van de kilometer registratie unit wordt het gereden aantal kilometers bepaald).

Kosten per maand

Stel: Januari is voor u een redelijk drukke maand. U rijdt 2.300 kilometers. U betaalt dan € 294,50 aan vaste kosten en € 270,94 voor de afgelegde kilometers (2.300 x € 0.1178). In totaal wordt € 565,44 in rekening gebracht.

In de maand februari heeft u veel afspraken en legt daardoor meer kilometers af dan normaal: er zal € 294,50,- plus € 347,51 (2.950 x €0,1178) worden gefactureerd. Een totaalbedrag van € 642,01.

De maand maart stond in het teken van een welverdiende vakantie waardoor de auto veel heeft stil gestaan. Het totaal gereden kilometers komt deze maand uit op 750. Voor die maand betaalt u€ 294,50,- en €88,35 (750 x € 0,1178). De totale kosten voor de maand maart bedragen € 382,85.

Iedere maand gaan de autokosten dus gelijk op met de afgelegde kilometers. H4 Lease maakt zo een einde aan onzekerheid over eindafrekeningen.

Persoonlijk advies nodig?

 

Neem contact op