H4 Lease
H4 Lease

Ervaring elektrisch rijden: Nieuwe modellen met hoger rijbereik

Tonnie Tekelenburg stapt in de BMW i3

“Een lager rijbereik dan bij een benzine auto was én is een flinke hobbel die autorijders moeten nemen als ze de overstap overwegen naar elektrisch rijden. Het theoretisch rijbereik wordt bij lange na niet gehaald en zelf rijervaring opdoen is belangrijk, want je rijstijl beïnvloedt ook hoe snel de accu leeg is. Hoe ver kan ik rijden, waar en hoe ga ik laden onderweg en dat zonder stress? Maar er gloort hoop aan de horizon. De markt van elektrische auto’s is flink in ontwikkeling. Bijna alle merken komen binnenkort met veel nieuwe modellen op de markt. Wat opvalt, is dat veel bestaande en nieuwe modellen een hoger rijbereik halen omdat de accucapaciteit is uitgebreid.

 

Renault komt met een nieuwe ZOE,   de Nissan met een ’opgevoerde’  Leaf en de Opel met een lange   afstand gezinsauto Ampera.   Afstanden tussen de 200 en 400 km   worden mogelijk. Zo mocht LochemEnergie een week testrijden in een nieuwe BMW i3 met een grotere accu. Deze auto werd aangeboden door D2Go uit Deventer. Bij instappen was de accu niet helemaal vol, maar stond ruim 190 km te rijden op de teller. Ik moest voor werk naar Wageningen. En ik vond het heerlijk dat ik heen en weer kon rijden zonder onderweg te moeten laden en dan had ik nog genoeg over voor nog een ritje in de buurt. Bij mij werkt het psychologisch rustgevend als het rijbereik rond de 200 km ligt, of meer. Kennelijk heb ik regelmatig ritjes van net boven de 120 km en dan zijn de wat oudere modellen wel net toereikend, maar het houdt niet over.

R

Ik hoop dat, met het toenemen van het rijbereik, elektrisch rijden in de nabije toekomst voor veel mensen een goed alternatief wordt.Elektrisch rijden is immers de toekomst en het delen van een elektrische auto kan via Elektrip in de gemeente Lochem en D2Go in Deventer. Huur ook eens een auto en ervaar het genot van elektrisch rijden tegen een betaalbare prijs.

Tonnie Tekelenburg (projectleider elektrische deelauto’s van LochemEnergie)

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.