H4 Lease
H4 Lease

Een betaalbare elektrische auto op zonne-energie? Dat is de Sono Sion!

De volgers van de ontwikkelingen op het gebied van duurzaam rijden, zijn niet onbekend met plannen voor de ontwikkelingen van auto’s op zonne-energie. Zo is men in Eindhoven bezig met de ontwikkeling van de Lightyear. Daarnaast is er een Duitse start-up bezig met de ontwikkeling van een zonne-energie auto. Dit gaat om Sono Motors. Zij zijn behoorlijk ver in de ontwikkeling en verwachten zelfs de auto in 2019 in productie te kunnen gaan nemen. Maar wat zijn de ontwikkelingen? Dat vertellen wij je graag!

Sono Sion

De volledige elektrische auto op zonne-energie draagt de naam Sono Sion. De auto zal worden voorzien van 330 zonnecellen waardoor de auto kan worden opgeladen door middel van de zonnestralen. De zonnecellen worden op het dak, de motorkap en de zijkant van de auto geïnstalleerd. Hierdoor zou het theoretisch mogelijk moeten zijn de auto helemaal zonder een stekker op te laden.

De Sono Sion wordt voorzien van een accupakket van 35kWh. Bij normaal rijgedrag zal de actieradius ongeveer 250 kilometer zijn. Natuurlijk kan de auto ook worden opgeladen door middel van een laadpunt. De auto heeft de mogelijkheid om thuis op te laden via een Wallbox, been openbare laadpaal of via een snel laadstation bij FastNed.

 

Het uiterlijk van de Sono Sion

Als je de Sion bekijkt dan lijkt het erop dat de BMW als een basis is gebruikt voor het ontwerp. De hoekige lijnen in het design komen op een aantal punten overeen met de BMW i3. Daarnaast komt ook in het interieur elementen terug van de BMW I3. De schakelpook, de displays en middenconsole zijn nagenoeg identiek. De duurzaamheid van de auto wordt ver doorgevoerd. Zo wordt er voor het luchtfilteringsysteem gebruik gemaakt van IJslands mos. Dit geeft ook een gave look in het dashboard.

 

De ultieme deelauto

Sono wil graag dat de auto wordt gedeeld. Hierbij kun je denken aan verschillende aspecten, zoals stroom, meerijden en delen. Sono heeft een eigen app ontwikkeld waarmee de volgende diensten kunnen worden geleverd:

  • Powersharing: De auto wordt een onafhankelijke stroombron, in de vorm van een mobiel laadstation voor elk elektrisch voertuig. Andere gebruikers van de app kunnen een verzoek doen voor stroom, vervolgens kan jij toestemming geven in de app aan de hoeveelheid stroom die je beschikbaar wil stellen en voor welke prijs.
  • Carsharing: Door middel van de app kan je de auto beschikbaar stellen voor het delen met anderen. Zodra iemand een verzoek via de app heeft verzonden om de auto te huren, kun jij deze accepteren. De auto kan vervolgens via de app worden ontgrendeld. Dit is deze één van de redenen dat de auto interessant is voor autodeelprojecten.
  • Ridesharing: Via de app kan jij jouw ritten kenbaar maken en aanbieden, zodat andere gebruikers met jou kunnen meerijden. Als andere gebruikers geïnteresseerd zijn in de rit kunnen zich aanmelden, zodat jij weet waar je ze kan oppikken.

 

De Sono Sion op de markt

De Sono Sion wordt zeer scherp in de markt gezet. De auto zal een prijs hebben vanaf € 16.000,-. Houdt er wel rekening mee dat de batterij nog een extra investering is. De batterij kan worden gekocht voor een bedrag rond de € 4.000,- of hij kan worden gehuurd. Als je kiest voor huren, betaal je maandelijks een huurbedrag. De auto zal ook vallen onder de 4% bijtelling. Daarnaast is de auto zeer interessant als leaseauto, omdat u als werkgever de auto ideaal kan inzetten als poolauto voor uw werknemers. Wilt u meer weten over het leasen van de Sion Sono. Neem dan contact met ons op! We staan graag voor je klaar voor vrijblijvend advies.

2 reacties op “Een betaalbare elektrische auto op zonne-energie? Dat is de Sono Sion!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *