E-bike leasen voor de werknemer

Er is niets lekkerder om de auto te laten staan en op de fiets naar werk te stappen. Het bevordert uw conditie, is goed voor de luchtkwaliteit en u heeft geen gedoe meer met parkeren. Voortaan fietst u zorgeloos naar en van uw werk met een E-Bike van H4Lease.
Een groot voordeel van een leasefiets is dat u niet voor hoge kosten komt te staan bij de aanschaf van de e-bike. We hebben een selectie van de allerbeste e-bikes gemaakt waaruit u kunt kiezen, bijvoorbeeld bij onze lokale fietsdealer in Deventer. De kosten van reparatie, onderhoud, banden en verzekering zijn voor onze rekening. De enige kosten die u betaalt zijn het leasetarief en eventuele bijtelling. U heeft hier geen enkel omkijken naar, het bedrag wordt via uw loonstrook geïnd.
Super eenvoudig en gezond dus!

Stappen

U brengt een bezoek aan onze leasefiets dealer en kiest een e-bike uit die bij u past. De dealer brengt een offerte uit en stuurt deze per mail door. Deze kunt u meenemen naar uw werkgever om voor te leggen. Indien uw werkgever akkoord gaat kan hij contact met ons opnemen, zodat we alles voor u kunnen regelen. Als uw werkgever nog vragen heeft kan hij altijd bij ons terecht.
Onze mensen kunnen uiteraard ook een advies uitbrengen als u niet weet welke fiets het beste bij u past.

Voordelen werknemer

  • Geen hoge aanschafkosten
  • Altijd de keuze uit nieuwe e-bikes
  • Lease inclusief onderhoud en reparatie, verzekering tegen diefstal en schade, ongevallen opzittende(n) verzekering, verhaalsrechtbijstand, pechhulp
  • Gezond op de fiets naar het werk
  • Nooit meer in de file
  • Geen parkeerproblemen
Het operational leasen van een fiets betekent dat je voor een langere periode betaalt voor het gebruik van een fiets die juridisch en economisch eigendom blijft van de leasemaatschappij. De kosten van reparatie, onderhoud, banden en verzekering zijn voor rekening van de leasemaatschappij.. Jij betaalt hiervoor een maandelijks bedrag gebaseerd op een vastgesteld jaarkilometrage en een bepaalde looptijd in maanden. De enige kosten die je gedurende de hele looptijd hebt zijn je leasetarief en eventuele bijtelling.cription
Dit is geheel afhankelijk of uw werkgever hieraan wenst mee te werken. Wij adviseren jou om contact op te nemen met jouw werkgever en jouw wensen daar neer leggen. Jouw werkgever zal contact met ons kunnen opnemen om ervoor te zorgen dat jij ook kan genieten van fietslease.
Als je een nieuwe fiets wilt rijden, is leasen een goed alternatief. Jouw fietskosten zijn vooraf helder en staan min of meer vast. Je hoeft je met fietslease geen zorgen te maken over de verzekering, banden, reparatie en onderhoud en verkoop van de fiets na afloop van het leasecontract. De leasemaatschappij schaft de fiets voor je aan, hier heb je zelf geen omkijken naar. De Leasemaatschappij zorgt voor zorgeloos fietsplezier tegen een zeer aantrekkelijk maandelijks leasetarief. Een groot voordeel is dan ook dat je niet ineens voor hoge kosten staat bij de aanschaf van een nieuwe elektrische fiets.
Wij hebben we een selectie gemaakt van alleen de allerbeste e-bikes. Samen met uw werkgever zullen wij een aanbod doen richting jou met verschillende type fietsen die vallen in verschillende prijsklasses. Voor iedere wens is er wel geschikt model.
Dat is vooral afhankelijk van welke fiets je kiest en hoelang je deze wilt leasen. Geen verrassing dus en prima te budgetteren. Wat je werkelijk netto betaalt is afhankelijk van de fiscale voorwaarden die jouw werkgever je aanbiedt.
De lease fiets wordt door een fietsdealer waarmee wij ter beschikking gesteld en kan worden opgehaald op de desbetreffende vestiging. .
Wij factureren jouw werkgever elke maand het leasebedrag dat jij verschuldigd bent. Deze maakt het verschuldigde bedrag aan ons over en belast jou, na aftrek van eventuele kortingen uit de werkkostenregeling of kilometervergoeding via je loonstrook. Dit betekent dat je zelf niets hoeft te doen. Alles gaat automatisch.
Wij hebben de beste uitvoeringen al voor je uitgezocht en zorgen ervoor dat we die heel snel en voordelig kunnen aanbieden. Vind je het moeilijk om te kiezen? Ga dan de fietsendealer waarmee wij samenwerken. Zij helpen je graag met je keuze en framemaatbepaling en adviseren je ook over eventuele opties en accessoires.
Jazeker, wij leveren geen tweedehands fietsen.
Ja, dit is mogelijk maar wel binnen bepaalde grenzen. Deze accessoires of opties worden in de leaseprijs verrekend en je betaalt ze maandelijks.
Na acceptatie van je werkgever zullen wij zo snel mogelijk de gewenste fiets bestellen. Afhankelijk van de voorraad de de fietsendealer heeft, zal de levering dan zo spoedig mogelijk plaatsvinden. Als jij een gewenste leverdatum hebt, kunnen wij dit altijd bespreken met de leverende dealer.
Rente en afschrijving, reparaties, onderhoud, banden, verzekering. De 24-uurs pechdienst en vervangend vervoer in Nederland en de eventuele accessoires zijn optioneel en worden indien van toepassing aan het maandtarief toegevoegd.
Je sluit het lease contract af voor een periode van 12, 24 of 36 maanden. Zo lang mag je de fiets gebruiken. Aan het einde van de looptijd lever je de fiets weer in, kun je eventueel opnieuw meedoen en krijg je weer een nieuwe fiets. Er is ook een mogelijkheid om aan het einde van de looptijd de leasefiets over te nemen. We spreken bij het sluiten van de overeenkomst al af wat de fiets dan moet gaan kosten. En aan het einde van de looptijd hoef je pas aan te geven of je de fiets over wilt nemen of niet.
Bij pech met je leasefiets neem je tijdens winkelopeningstijden contact op met de dealer die jouw leasefiets heeft geleverd. Kies je voor de pechhulpoptie dan ontvang je van ons een pechhulppas van de 24-uurs hulpdienst van de ANWB. Deze zijn te bereiken op telefoonnummer: 0592-390537. We zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk weer mobiel bent. Kan je leasefiets niet gelijk worden gerepareerd en je hebt gekozen voor de vervangend vervoer optie dan ontvang je van je dealer een vervangende gelijkwaardige fiets die je mag gebruiken tot je eigen leasefiets weer is gerepareerd.
Schade aan of diefstal van je leasefiets is natuurlijk heel vervelend, met name voor jou zelf. De reparatie of vervanging van de fiets is standaard verzekerd. Alleen wanneer de schade of diefsal is veroorzaakt door eigen schuld, is er sprake van een eigen risico zoals dat gebruikelijk is bij fietsverzekeringen. Als je bijvoorbeeld vergeten bent je fiets op slot te zetten dekt de verzekering dit niet en is je eigen risico gelijk aan de aanschafprijs van de fiets. Dit eigen risico kun je optioneel afkopen. Heb je onverhoopt schade of is de fiets gestolen? Dan kun je de volgende stappen ondernemen. 1. Doe, bij diefstal, aangifte bij de Politie en stuur het aangiftebewijs met de originele sleutels en een kopie van de leaseovereenkomst binnen 48 uur naarde leasemaatschappij 2. Of neem contact op met de leverende dealer Wij regelen jouw aangifte met de verzekeringsmaatschappij en zorgt ervoor dat je snel over een nieuwe fiets kunt beschikken. Let op: een total loss schade of diefstalschade heeft invloed op de prijs waartegen je aan het einde van de leaseperiode de fiets over kunt nemen.
Voor elke fiets is dit anders. Jouw dealer informeert je er graag over. Wil je er meer over weten? Neem dan even contact op met de deale. Periodiek onderhoud is verplicht. Indien de nalatig bent in het onderhouden van je fiets kan het zijn dat we je daar via je werkgever (financieel) op aanspreken.
In principe ga je voor onderhoud naar de dealer waar je ook de fiets hebt afgehaald. Let op: Het onderhouden van je fiets is een essentieel onderdeel van de leaseovereenkomst. Je bent verplicht je fiets voor onderhoud periodiek naar de dealer te brengen.
Als er alleen sprake is van zakelijke ritten en woon-werkverkeer, levert dat geen belast loon op. Is er echter ook sprake van privé gebruik, dan is het voordeel van privé gebruik belast loon in natura. Hoe hoog het belaste bedrag is kan worden bepaald door het aantal gereden fietskilometers te vermenigvuldigen met de kilometerkostprijs. Het verdient aanbeveling met de fiscus af te stemmen op welke wijze en omvang van het privégebruik het beste bijgehouden kan worden.
Wanneer je voor de optie pechhulp hebt gekozen heb je recht op hulp. Je ontvangt van ons een pasje met daarop een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is.
De Leasemaatschappij hanteert een duidelijke richtlijn voor wat wij gebruiksschades noemen. Dit zijn schades aan een fiets die horen bij het gebruik ervan. Om de duidelijkheid te creëren waar je als berijder recht op hebt, hebben we een innameprotocol gemaakt, voorzien van een duidelijke splitsing in enerzijds geaccepteerde gebruiksschades en anderzijds schades die we tijdens het contract gemeld willen zien.
De Leasemaatschappij maakt wel onderscheid tussen schade aan je leasefiets en schade aan een ander. Heb je enkel schade bij een ander veroorzaakt, dus niet aan je leasefiets, dan wordt de schade verhaald op jouw eigen wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. In geval van schade aan- of diefstal van je eigen leasefiets wordt een eigen risico in rekening gebracht. Het WA eigen risico worden afgekocht. In geval van grove nalatigheid kan je eigen risico oplopen tot de dagwaarde van de fiets. Bijvoorbeeld als je vergeet je fiets op slot te zetten en deze wordt gestolen.
Wanneer je gedurende het leasecontract geen schade rijdt door eigen schuld, kun je na afloop van ons een verklaring van schadevrije jaren krijgen. Deze verklaring kun je gebruiken wanneer je weer zelf een fiets wilt verzekeren.
We doen ons best je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het zijn dat je ergens ontevreden over bent. Dingen zijn niet gegaan zoals je had verwacht. Vaak is één telefoontje of mailtje genoeg om je ontevredenheid weg te nemen. Immers, we helpen je graag en proberen samen met jou het probleem op te lossen. Neemt u contact wanneer jij vragen hebt die inhoudelijk te maken hebben met de leaseovereenkomst. Heb jij problemen met jouw fiets, neem dan contact op met de leverende dealer.
Ja, dat kan. Het contract zal wel afgekocht moeten worden, omdat het contract tussentijds wordt beëindigd. Je fiets blijft dan ons eigendom. Je kunt hem dus niet overnemen tegen de vooraf vastgestelde overnametermijn. Deze geldt alleen als alle leasetermijnen normaal zijn betaald.
Je werkgever moet een overeenkomst met ons hebben. Jouw werkgever heeft zijn eigen regels om je deelname te overwegen. Jouw werkgever kan eisen stellen aan hun werknemers voor het accepteren van deelname aan fietslease. Wij verzoeken jou om dit dan ook te bespreken met jouw werkgever.
Nee, een borgsom is niet van toepassing. Blijf je in gebreke, bijvoorbeeld voor wat betreft het onderhoud aan je fiets, dan zullen wij jou daar via je werkgever (financieel) op aanspreken.
Een personen ongevallen-opzittende verzekering is standaard niet inbegrepen in het leasetarief. Deze extra verzekering kun je voor een paar euro per maand als optie kiezen.
Dat gaat volledig via je werkgever. Deze verrekent de maandelijkse kosten met jouw salaris. Vaak wordt een gedeelte van de kosten uit de werkkosten, kilometer vergoeding en eventueel een spaarsysteem voor de woonwerkfietser betaald. Alleen jouw eigen netto gedeelte wordt dan met je salaris verrekend. Daar heb je dus geen omkijken naar.

Persoonlijk advies nodig?

 

Neem contact op