H4 Lease
H4 Lease

De Audi E-Tron – De eerste elektrische Audi – Nú te reserveren!

Ook Audi heeft zijn vizier gezet op de elektrische (lease)rijder. Het eerste volledig elektrische model is zal een SUV worden die qua model tussen de Q5 en Q7 zal inzitten. De liefhebbers kunnen het alleen nog doen met conceptfoto’s omdat de definitieve vorm nog niet is gepresenteerd maar het gecamoufleerde prototype laat wel zien dat de auto naar alle waarschijnlijk  een ‘eyecatcher’ zal worden.

De liefhebbers die niet kunnen wachten, kunnen de auto inmiddels via ons reserveren. Er wordt wel een aanbetaling gevraagd van € 2.000,00. Wat de exacte leaseprijs wordt is ook nog niet bekend omdat er alleen indicatieve prijzen zijn afgegeven door Audi. Het instapmodel zal een prijs hebben van ongeveer € 82.500,00. Hiermee heeft de Jaguar I-Pace en de Tesla Model S wel een geduchte concurrent erbij.


Wat is er bekend over de Audi E-Tron?

 

Wat weten wij eigenlijk al van Audi E-Tron? De actieradius is 500 kilometer. Dit nog wel op de oude meetmethode van NEDC. De verwachte reële actieradius zal ongeveer 400 kilometer zijn. De auto zal worden geleverd met een 95kWh accupakket. De verwachting is dat hiervan 90kWh gebruikt zal worden voor de actieradius van de auto. De auto heeft een type 2 aansluiting voor het opladen van de auto. Wanneer je gebruik maakt van een snellaadstation heb je binnen 30 minuten weer een volledig volle accu. Bij openbare laadpalen zal dit ruim 9 uur en thuis zal het ongeveer een dag duren voordat de accu weer helemaal is gevuld.

 

 

Wat verder opvalt is dat hij qua lengte tussen de Q5 en Q7 in zal vallen. De benaming, de elektrische Audi Q6,  is derhalve niet raar omdat de auto ook precies daar past in de modellen van Audi. De hoogte van de auto is wel opmerkelijk lager. De Audi E-Tron heeft een hoogte van 1,54 meter.

De Audi E-Tron zal qua verlichting worden uitgerust met matrix-laser-OLED-techniek. Deze verlichting kan ervoor zorgen dat er een animatie wordt geprojecteerd waarbij nog beter kan worden ingespeeld op de omgeving. Ook is het zelfs mogelijk om andere bestuurders te waarschuwen door middel van de verlichting. De veiligheid van zowel de bestuurder als ook de andere weggebruikers wordt hierdoor vergroot. Audi omschrijft dit als ‘een hoogstandje op het gebied van ‘voorsprong door techniek’ met autoverlichting’.

De Audi E-tron heeft 3 elektromotoren. Er zit er één bij de voorwielen en 2 andere elektromotoren zitten bij de achteras. Voor de liefhebbers van de duitse autobahn, heeft de auto een topsnelheid van 210 kilometer per uur.


Levertijd Audi E-Tron

 

De Audi E-Tron zal eind 2018 worden geproduceerd. De verwachting is dat hij in Nederland begin 2019 leverbaar is. De leaserijder dient er wel rekening mee te houden dat deze Audi E-Tron dan onder de nieuwe bijtellingsregels zal vallen. Maar wanneer je de auto op het gebied van bijtelling afzet tegenover een vergelijkbare auto op diesel of benzine, ben je nog steeds goedkoper uit. De verwachting is dat Audi E-Tron wel de eindejaarsrun op de dure elektrische auto zal missen. Veel leaserijders die in dit segment aan het kijken zijn, zullen toch proberen om in 2018 een auto te krijgen om dan over de volledige cataloguswaarde de 4% bijtelling te betalen.

Voor de leaserijder die in 2019 op zoek gaat naar een elektrische auto in het duurdere segment, is de Audi E-Tron zeker het overwegen waard. Audi staat garant voor luxe, comfort en innovatie en wij zijn dan ook zeer benieuwd naar het uiteindelijke productiemodel van de Audi E-Tron.

Wilt u meer weten over het leasen van de Audi E-Tron? Neem contact met ons op en wij kunnen u zeker bij helpen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *