Casus: Driver Behaviour Competitie

Businesscase Westfalen:

Driver Behaviour Competitie

Duurzaam en flexibel bedrijfsvervoer – tegen de laagst mogelijke kosten – en tegelijkertijd zorgen voor tevreden medewerkers, hoe wij dat doen? In de eerste plaats door het leveren van maatwerk. Geen onderneming is hetzelfde, dus onze oplossing zal altijd aansluiten op de bedrijfsspecifieke behoefte en verbeterpunten. Onze mobiliteitsscan is daarbij ons vertrekpunt. Onze oplossingen varieren van kilometerlease tot het vereenvoudigen van de administratie en van een Driver Behaviour Competitie tot een deelautoproject. Lees hier meer over onze Driver Behaviour Competitie.

Driver Behaviour Competitie: Westfalen

Met de H4 Driver Behaviour Competitie wordt het mogelijk voor collega’s of teams om elkaar uit te dagen op het gebied van rijgedrag en -prestaties. Want was is er leuker dan elkaar op een positieve manier te beïnvloeden en te inpireren tot verantwoord rijgedrag?

Westfalen Medical

Ook de medewerkers van Westfalen gingen de uitdaging aan. Gedurende een jaar zijn zij gevolgd op basis van de geregistreerde data van hun voertuig. Alle servicemedewerkers zijn ingedeeld in 6 regio’s en per regio werd gestreden om de beste prestaties. Tussentijds werden zij door hun manager op de hoogte gehouden van de tussenstanden met betrekking tot remmen, sturen, optrekken schades, brandstofverbruik en bekeuringen. De best presterende servicemedewerkers per regio zijn uitgeroepen tot winnaar. Zij zijn tijdens een feestelijke bijeenkomst bij H4 beloond met een welverdiende waardecheque. De Driver Behaviour Competitie is door alle betrokkenen zo goed bevallen, dat het een jaarlijkst terugkerende competitie is geworden!

Wat wordt er gemeten tijdens de Driver Behaviour Competitie?

De voertuigen van de deelnemende bestuurders worden voorzien van de MyTripper unit. Naast de rit, wordt hiermee ook het rijgedrag van de bestuurder geregistreerd. Vervolgens gaan we meten op excessen, dit zijn vooraf aangegeven waarden, zoals stuurexcessen, remmen, accelereren en toerental. Op basis van het overschrijden van deze excessen worden cijfers berekend. Hoe meer excessen, hoe lager het cijfer. Naast de genoemde excessen kan ook het brandstofverbruik worden meegenomen in de resultaten. Het brandstofcijfer wordt berekend op basis van de gereden kilometers, die worden gegenereerd uit MyTripper, en brandstofdata.

Laatste nieuws

Vergeet de milieusticker niet als je naar Frankrijk gaat op vakantie

Nog een paar weken voordat duizenden mensen weer op weg gaan naar hun vakantiebestemming. Een goede voorbereiding is het halve werk, wordt er altijd gezegd. ... Lees meer »

Een elektrische auto draadloos opladen

De elektrische auto verovert  steeds meer terrein op de Nederlandse wegen. De grotere automerken zetten steeds meer in op elektrisch rijden en de ontwikkelingen op ... Lees meer »

Voordelen en voorwaarden voor grijs kenteken

Het gele kenteken met de zwarte letters siert op bijna iedere auto die in Nederland geregistreerd staat. In enkele gevallen kan je nog wel eens ... Lees meer »