H4 Lease
H4 Lease

Benzine en Diesel krijgen een nieuwe naam aan de pomp

Vanaf 12 oktober is het even opletten bij de pomp. De vertrouwde namen van Euro95 en Diesel zullen dan worden vervangen voor nieuwe namen. Het is dus even opletten zodat jij zeker weet dat de juiste brandstof in de auto gaat.

Voor de leaserijder die regelmatig in het buitenland komt zal het een feest der herkenning zijn. In Europa zullen de labels voor Benzine en Dieslel bij de pomp allemaal dezelfde nieuwe naam hebben.

Hierbij een kort overzicht van de oude en nieuwe namen van Benzine en Diesel:

  • Euro95 wordt E10
  • Euro98 wordt E5
  • Diesel wordt B7
  • LPG blijft LPG

De namen verwijzen naar het het aantal procenten wat er aan biobrandstof in zit. In Euro95 zit dus 10% biobrandstof, Benzine is makkelijk te herkennen aan de pomp door de het ronde label met de letter E. Diesel is te herkennen aan de vierkante sticker met de letter B en LPG is een ruitvormige sticker met de letters LPG.

De zogenoemde premium brandstoffen die jij aan de pomp vindt. krijgen per 12 oktober ook de nieuwe naam. Het wordt ons als leaserijder wel makkelijker gemaakt op deze manier en wanneer wij op vakantie gaan, zal het makkelijker zijn om de juiste brandstof direct te herkennen.

Overheid lanceert campagne voor nieuwe namen brandstof

Om ervoor zorgen dat de transitie makkelijk verloopt, zal de overheid een campagne starten om iedereen in te lichten. Ook zullen er bij de pompen nog stickers worden geplakt waarop de oude ‘bekende’ namen te vinden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *