Bent u van plan om met uw leaseauto op vakantie te gaan?

Bent u van plan om met uw leaseauto op vakantie te gaan? Dan is het fijn om goed voorbereid op reis te gaan.

Zorg dat uw auto in prima staat is: controleer het oliepeil, het niveau van de koelvloeistof en de spanning van uw banden (vergeet het reservewiel niet).

Groene kaart

In verband met de verzekering van de auto is het handig om in het bezit te zijn van een groene kaart. Op de groene kaart worden alle landen vermeld waar de auto verzekerd is. Behalve in de landen waar een kruis doorheen staat of waarvoor een negatief reisadvies is afgegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Buitenlandverklaring

Voor een aantal landen heeft u een buitenlandverklaring nodig. Dat komt doordat de auto niet op uw naam staat geregistreerd. In deze verklaring staat dat u als bestuurder van de leaseauto gemachtigd bent om met de auto te rijden. U kunt deze verklaring aanvragen door een mail te sturen naar info@h4.nl. Vermeld hierbij uw naam, het kenteken, de bestemming en de periode dat u in het buitenland verblijft.

Schadeformulier

Ook is het handig om in het bezit te zijn van een Europees schadeformulier. Het Europese schadeformulier is te downloaden via onze site: Europees schade formulier.

Tolvignetten en milieustickers

Doorkruis je verschillende landen? Check dan of je tolvignetten nodig hebt. Verder kan het zijn dat je een milieusticker nodig hebt. In Duitse steden kan dit verplicht zijn, maar bijvoorbeeld ook in Parijs.

Vervangende auto in het buitenland

Mocht u met uw auto naar het buitenland gaan dan is het verstandig om te weten of vervangend vervoer buitenland is meegenomen in uw leasecontract. Zijn de reparatie- of herstelwerkzaamheden niet direct uitvoerbaar, dan kunt u gebruik maken van een vervangende auto. Is vervangend vervoer buitenland niet opgenomen in uw leasecontract? Dan worden de kosten aan u(w werkgever) doorbelast wanneer wij deze niet kunnen verhalen. U kunt dit ondervangen door een ANWB buitenlandservice af te sluiten of dit op te nemen in uw reisverzekering.

Bij pech onderweg kunt u ons 24/7 bereiken op het telefoonnummer: 0570 200 999.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *