H4 Lease
H4 Lease

Autodienst ‘Mobuur’ bestaat een jaar en is een succes

Mobuur in Apeldoorn-Noord bestaat alweer een jaar en is een succes gebleken. Zo’n 40 vrijwilligers vervoeren van maandag tot en met vrijdag klanten uit Apeldoorn-Noord in het noordelijk deel van de stad. Dat doen ze in elektrische auto’s van H4 Lease die, als innovatieve leasemaatschappij, betrokken is geweest bij de totstandkoming van dit mooie en sociale vervoersconcept.

Mobuur

Mobuur is een initiatief van wijkbewoners, de beide wijkraden van Kerschoten en De Naald, duurzaamheidsproject Kerschoten Energieneutraal en zorg- en welzijnsorganisaties Stimenz en Riwis. De gemeente Apeldoorn ondersteunt het project.

Mobuur past in het streven nieuwe vormen van openbaar vervoer te vinden. De vervuilende, lege dieselbussen zullen over een aantal jaren vervangen worden door nieuwe, schone vormen van openbaar vervoer. Een vervoersdienst zoals Mobuur is één van de nieuwe mogelijkheden. De elektrische auto’s passen goed in de doelstelling van de gemeente om het vervoer te verduurzamen.

Mobuur heeft daarnaast ook een sociale functie. We zien om ons heen steeds meer ouderen die nog zelfstandig wonen. Om te zorgen dat zij zelfredzaam blijven én in contact blijven met de samenleving wordt het vervoer op ‘pantoffelafstand’ steeds belangrijker. Door het aanbieden van (relatief goedkoop) vervoer op deze korte afstand, wordt de drempel om erop uit te gaan lager. Zij hoeven immers geen beroep te doen op familie of buren om te rijden. Daarnaast kunnen de chauffeurs fungeren als een paar ‘extra ogen’ in de wijk.

Mobuur werkt met vrijwillige chauffeurs en vrijwilligers in de ondersteunende taken. Hiermee bieden we een mogelijkheid aan mensen die iets voor een ander willen betekenen om zich nuttig in te zetten. Ook mensen die niet vanzelfsprekend een plekje op de reguliere arbeidsmarkt weten te vinden kunnen zich met een vorm van begeleiding inzetten binnen het project.

Lees meer op www.mobuur.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *