H4 Lease
H4 Lease

Met de auto op wintersport en ik neem mee…

Als je met de auto op wintersport gaat, is het belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je  zonder zorgen op je vakantiebestemming aankomt. Maar weet jij wat er in de auto moet zijn? In het buitenland zijn een aantal auto accessoires namelijk verplicht. Hierbij een overzicht van de accessoires die jij nodig hebt in Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Zwitserland en Oostenrijk.

Winterbanden

Wanneer je door Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland rijdt, dan moet je ervoor zorgen dat je winterbanden hebt. Het is belangrijk dat je minimaal 4 millimeter profieldikte hebt en dat de band het sneeuwvlok symbool en M+S aanduiding heeft. In België en Italië is de winterband niet verplicht maar wordt dit wel geadviseerd.

Sneeuwkettingen

In sommige wintersportgebieden zijn sneeuwkettingen verplicht. Deze plaatsen worden vaak aangeduid door een verkeersbord. Zorg er voor dat je niet verrast wordt door dit bord en neem altijd sneeuwkettingen mee. Wanneer de sneeuwkettingen onder de auto liggen, is de maximum snelheid 50 kilometer per uur.

 

Brandblusser

Wanneer je in België bent en gebruik maakt van een auto met Belgisch kenteken, dan is het verplicht om een brandblusser in de auto te hebben. Dus huur jij daar een auto, let er goed op dat een brandblusser aanwezig is. In de overige wintersportlanden is dit niet verplicht.

Verbanddoos

Een verbanddoos is verplicht in de meeste wintersportlanden. Alleen in Zwitserland is het geen verplichting. Maar wil je in Zwitserland komen dan reis je door Duitsland of België, dus zorg ervoor dat je een verbandtrommel in de auto legt voordat je vertrekt naar jouw bestemming.

Veiligheidsvest

In Nederland is een veiligheidsvest niet een verplichte accessoire. Ook Zwitserland heeft geen verplichting voor het veiligheidsvest. In alle overige wintersportlanden moet je ervoor zorgen dat het in de auto ligt. Het advies is om het veiligheidsvest binnen handbereik te houden. Dit kan je doen door het veiligheidsvest in het dashboardkastje te leggen. In een aantal wintersportlanden is het verplicht om het veiligheidsvest binnen handbereik te hebben,

Gevarendriehoek

Een gevarendriehoek gebruik je bij pech of een ongeval om te zorgen. Wanneer jij het nodig hebt op de snelweg dan moet de gevarendriehoek op 200 meter van de auto staan en op de overige wegen is dit 100 meter. De gevarendriehoek is in alle wintersportlanden verplicht.

 

 

Reservelampen

Goed zicht is belangrijk voor jouw veiligheid op de weg. Het is echter in geen enkel wintersportland verplicht om een set reservelampen in de auto te hebben. Wij adviseren om toch een set reservelampen mee te nemen voor jouw eigen veiligheid.

Reservebril

Als je een bril draagt en je gaat naar Oostenrijk, zorg ervoor dat je een reservebril in de auto hebt liggen. Oostenrijk is het enige wintersportland waar het verplicht is om het in de auto te hebben.

Controleer daarom niet alleen je vakantiekoffer maar ook jouw (lease)auto, zodat je zeker weet dat je niks bent vergeten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *