H4 Lease
H4 Lease

100% elektrische rolstoel/personenbus geschikt voor B-rijbewijs

Deventer, 13 maart 2019 – De H4 Groep komt als eerste in Nederland met een 100% elektrische 9-persoons bus en een 100% elektrische rolstoelbus, geschikt voor B-rijbewijs. Dit is nieuw in Nederland, de rolstoelbussen die momenteel op de weg zijn, en bestuurd mogen worden met een B-rijbewijs, rijden allen op fossiele brandstoffen. Een 100% elektrische variant is, vanwege het hoge eigen gewicht van de bus, niet geschikt voor een B-rijbewijs. H4Lease, onderdeel van de H4 Groep, brengt daar nu verandering in met de introductie van de H4 rolstoelbus.

Volledig elektrische rolstoel/personenbus biedt veel ruimte

De nieuwe bus is volledig aangepast en ingericht om mensen in een rolstoel snel en veilig naar hun bestemming te brengen. De bussen zijn ingericht met een elektrische rolstoellift en bieden ruimte aan maar liefst 4 rollers en de chauffeur. Of aan 7 reguliere zitplaatsen en de chauffeur (totaal 8). Zonder rolstoellift kunnen zelfs 9 personen in de auto plaatsnemen! Geen enkel ander 100% elektrisch voertuig kan zoveel mensen meenemen met een B-rijbewijs.

Geen bus rijbewijs nodig

Met name in sectoren waar veel met vrijwilligers gewerkt wordt en waar veelvuldig rolstoelbussen worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld de zorgsector, biedt deze rolstoelbus uitkomst! Niet alle vrijwilligers beschikken tenslotte over een bus rijbewijs.

Elektrisch vervoer gaat de energietransitie ondersteunen

Elektrisch vervoer heeft de toekomst. De Rijksoverheid zet al volop in op elektrisch vervoer en gemeenten zullen volgen. Sociaal- en duurzaam- vervoer is daar een onderdeel van. Binnen de gemeente Deventer rijdt inmiddels al enige tijd een volledig elektrische bus ter vervanging van de conventionele centrumlijn. Een bus die het vervoer in de Binnenstad snel en voordelig verzorgt. Ook steeds meer organisaties vinden daarnaast maatschappelijk verantwoord ondernemen zeer belangrijk en zien in dat er op dit terrein nog veel winst te behalen.

Over H4

De H4 Groep is specialist in mobiliteit en biedt alle mogelijkheden om een duurzame mobiliteitsketen op te zetten. Zo ontwikkelt H4 slimme oplossingen in mobiliteit: vraag gestuurd, tegen lagere kosten én maatschappelijk verantwoord. H4 is bovendien pionier en kartrekker rondom de transitie in mobiliteit: van hebben naar delen. Het efficiënt en duurzaam inzetten van vervoer staat hierbij centraal. De H4 Groep bestaat uit: H4 Lease, MyTripper en NL2Go.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Erik Geerts, directeur H4 Groep, telefoon 0570-200999 of e-mail info@h4.nl.

H4 Lease is de meest flexibele leasemaatschappij van Nederland. Door kritisch te kijken naar wat onze klanten écht nodig hebben. Dat kan conventionele lease zijn, maar ook een fiets of een deelauto. Door de samenwerking met MyTripper is het bij H4 Lease daarnaast – als enige in Nederland – mogelijk variabel af te rekenen per gereden kilometer. Minder rijden is dus minder betalen, flexibeler wordt het niet!
www.h4Lease.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *